Eilandvervoer

Helaas is er geen eilandvervoer meer voor mensen die niet zo goed ter been zijn. Zie het onderstaande bericht uit het AD van 21 mei 2019:

 

De grote kleine eilandbewoner Hugo Schortinghuis 

Hugo Schortinghuis, jarenlang de bekendste inwoner van Tiengemeten, is vrijdag op 69-jarige leeftijd overleden. Schortinghuis woonde sinds januari vanwege zijn ziekte noodgedwongen op het vasteland in woonzorgcomplex De Buitensluis in Numansdorp. Dat verdict kwam hard bij hem aan, zei hij enkele maanden geleden nog.

Schortinghuis, die door een groeistoornis nooit langer is geworden dan 1.28 meter en jarenlang in een rolstoel zat, was vroeger de rattenvanger op het natuureiland in het Haringvliet. Later leidde hij bezoekers rond over 'zijn' eiland.

Maar in augustus vorig jaar stopten zijn benen er plots mee en moest hij zijn geliefde eiland verlaten voor een kamer in De Buitensluis in Numansdorp. Na een ingrijpende operatie probeerde hij er te herstellen. Want, zo zei hij in februari, door te revalideren behield hij een kleine kans om zo nu en dan Tiengemeten te bezoeken. ,,Ik mis dat eiland verschrikkelijk'', gaf hij toe. ,,Ik ben dan wel in Den Haag geboren, heb er gewoond en cafés gehad. Maar inmiddels ben ik echt een Hoeksche Waarder geworden.''